Intrebari frecventeCandidat

Contul

  Cum să îți creezi un cont
Pentru a începe căutarea ta de locuri de muncă pe GoodJobs.ro, primul pas este să îți creezi un cont. Este un proces simplu și rapid: 1. Accesează site-ul goodjobs.ro. 2. Caută link-ul "Înregistrare" situat în partea de sus dreapta a paginii principale și dă click pe el. 3. Completează informațiile solicitate în cei doi pași simpli. 4. Apasă butonul "Finalizare". În scurt timp, vei primi un mesaj de confirmare pe adresa ta de e-mail cu care te-ai înregistrat. Asigură-te că verifici și folderul "spam" dacă nu găsești mesajul în inbox.
  Cum să îți ștergi contul
Dacă dorești să îți ștergi contul, poți alege una dintre cele două modalități: 1. Autentifică-te în contul tău de candidat și accesează secțiunea "Opțiuni". Aici vei găsi funcționalitatea pentru ștergerea contului. Dacă dorești ca adresa ta de e-mail să fie ștearsă definitiv din baza noastră de date, bifează și această opțiune. 2. Poți trimite un mesaj la adresa contact@goodjobs.ro cu solicitarea de ștergere a contului.
  Cum să te abonezi/dezabonezi de la alertele de joburi
Dacă dorești să primești alerte cu locuri de muncă care corespund criteriilor tale, sau să te dezabonezi de la aceste alerte, urmează acești pași simpli: 1. Autentifică-te în contul tău de GoodJobs. 2. Accesează secțiunea "Alerte". 3. Alege opțiunile dorite pentru alerte și salvează modificările. Dacă vrei să fii mereu la curent cu cele mai recente joburi, aceste alerte te vor ajuta să nu ratezi nicio oportunitate.
  Ce să faci dacă ai uitat parola
Dacă ai uitat parola, nu-ți fă griji, poți să o resetezi cu ușurință: 1. Accesează pagina de "Login". 2. Aici, vei găsi un link care spune "Am uitat parola". Dă clic pe el. 3. Introdu adresa de e-mail asociată contului tău și verifică adresa respectivă. 4. Vei primi un e-mail de confirmare pentru a preveni resetarea neautorizată a parolei. Urmărește pașii din e-mail-urile primite pentru a-ți recupera parola. Dacă nu îți amintești nici adresa de e-mail, poți contacta GoodJobs la adresa contact@goodjobs.ro pentru a recupera contul.

CV-ul

  Completarea CV-ului
La GoodJobs, îți poți construi un CV detaliat care să te reprezinte în fața angajatorilor. Iată cum să îl completezi: 1. Autentifică-te în contul GoodJobs. 2. Accesează secțiunea "CV". 3. Completează progresiv fiecare secțiune a CV-ului tău. Poți salva parțial după fiecare completare. Amintește-ți că fiecare detaliu din CV-ul tău contează, inclusiv fotografia ta, și te ajută să impresionezi viitorii angajatori.
  Ce conține CV-ul GoodJobs
CV-ul tău de pe GoodJobs conține mai multe secțiuni importante: • Date personale: Aici completezi informațiile tale personale și coordonatele de contact. • Ținta profesională: Această secțiune îți permite să selectezi criteriile pentru jobul sau colaborarea ideală. Este crucială pentru a primi cele mai relevante oferte. • Abilități: Poți enumera aici limbi străine cunoscute, tipul permisului de conducere deținut și alte abilități, cum ar fi diverse competențe tehnice sau soft-uri. Secțiunile de Educație, Experiență și Certificări/cursuri sunt împărțite în română și engleză pentru a-ți oferi mai multă flexibilitate. Poți adăuga oricâte poziții dorești în fiecare categorie și atașa până la 3 fișiere pentru fiecare poziție adăugată.
  Dacă CV-ul meu nu a fost vizualizat de o companie
Există câteva motive posibile pentru care CV-ul tău nu a fost vizualizat de compania la care ai aplicat: • Profilul tău nu se potrivește cu cerințele angajatorului. • Reședința ta este în alt oraș/județ decât locația jobului. • CV-ul tău nu este complet și detaliat suficient și a fost ignorat de angajator. • Salariul din ținta ta profesională este mult mai mare decât cel pe care angajatorul este dispus să îl ofere.
  Cum să faci CV-ul confidential
Pentru a face CV-ul tău confidential, urmează acești pași: 1. Autentifică-te în contul tău și accesează secțiunea "Opțiuni". 2. În partea stângă, vei găsi opțiunea "Doresc ca profilul meu să fie confidential". După ce selectezi această opțiune și salvezi, CV-ul tău va fi vizibil doar pentru companii atunci când aplici la joburile lor. Această opțiune îți oferă control asupra confidențialității tale și asigură că CV- ul tău nu poate fi văzut de toată lumea.

Angajare, căutarea locurilor de muncă și interacțiunea cu angajatorii

  Vreau să mă angajez sau să obțin un contract. Ce trebuie să fac?
Companiile își publică anunțurile de joburi pe platforma GoodJobs, iar tu trebuie să aplici la anunțurile care te interesează. Pentru a-ți mări șansele de a fi selectat și de a-ți găsi ușor un loc de muncă, acordă o atenție deosebită construirii și editării CV-ului tău în contul tău de candidat GoodJobs. Nu uita să accesezi și secțiunea în limba engleză a CV-ului tău; prin funcția de traducere automată, poți avea un CV bilingv pregătit imediat. Îți recomandăm să alegi ca CV-ul tău să nu fie confidential. Acest lucru îi permite angajatorului să te găsească în baza de date GoodJobs și să te contacteze cu o ofertă. GoodJobs oferă, de asemenea, posibilitatea de a presta servicii ca Persoană Fizică Autorizată (PFA), așa că nu uita să bifezi această opțiune. Astfel, îți cresc șansele de a fi selectat pentru un proiect, și bifând "PFA," vei putea aplica la joburile care cer această tip de colaborare.
  Cum să aplici pentru un job?
Atunci când dorești să aplici pentru un job și nu ești autentificat sau forma ta de colaborare nu corespunde cerințelor jobului respectiv, butonul "Aplică" va conține o atenționare corespunzătoare. Dacă nu ai cont, se va deschide o fereastră care conține formularul de login. De aici poți crea un cont sau te poți autentifica dacă ai deja un cont GoodJobs. Numărul de aplicări nu este limitat, astfel că poți aplica la toate joburile care te interesează și care sunt valabile pe site.
  Ce șanse de angajare am după ce aplic la un job?
După ce ai aplicat la un job, trebuie să aștepți decizia angajatorului. De regulă, aceasta se întâmplă după expirarea perioadei în care job-ul este activ. Numai angajatorul poate lua decizia de a te contacta. GoodJobs nu poate interveni în această decizie; noi prezentăm datele candidaților în cel mai coerent mod posibil pentru angajatori.
  Ce sunt alertele?
Prin selectarea unei opțiuni din secțiunea "Alerte" din contul tău, poți să te abonezi la newsletterul periodic GoodJobs, să primești notificări cu job-uri noi de la angajatorii care te interesează sau pur și simplu să primești notificări prin e-mail când apar job-uri care se potrivesc cu obiectivele tale profesionale.
  Cum poți afla numărul de telefon al unei companii angajatoare?
Dacă companiile angajatoare doresc să își facă datele de contact publice pentru a putea fi contactate de către candidați, acestea vor fi specificate în descrierea job-ului la secțiunea "Contact."
  Poți retrage o aplicație?
Nu, în momentul în care ai aplicat pentru un job, butonul "Aplică acum" dispare și se transformă într-un mesaj de confirmare a aplicării.
  Unde se ține interviul?
Prin intermediul platformei GoodJobs, poți aplica la joburile care te interesează. Ulterior, compania angajatoare decide dacă te cheamă la un interviu și îți transmite detaliile referitoare la locul de întâlnire.
  Cum poți afla salariul oferit de angajator pentru un job?
Dacă în conținutul anunțului nu este precizat salariul oferit, compania angajatoare va discuta despre oferta salarială în cadrul interviului de angajare.
  Poți aplica dacă vrei să lucrezi în străinătate?
GoodJobs nu îți restricționează aplicarea în funcție de locație. Diferențierea anunțurilor în funcție de locație se face prin câmpul "Locație," iar în filtrele din lista job-urilor vei găsi opțiunea "Străinătate." De regulă, angajatorii care doresc să recruteze pentru alte țări vor specifica locația în descrierea anunțului de job.
  Poți aplica dacă nu știi limba străină pentru locul de muncă în străinătate?
Dacă în anunț este specificat că pentru respectivul loc de muncă este necesară cunoașterea unei limbi străine, recomandarea noastră este să nu aplici. Chiar dacă oferim posibilitatea de a traduce automat CV-ul în limba engleză, acest lucru nu trebuie să fie mai mult decât o unealtă pentru a traduce mai rapid CV-ul.
  Cum poți să afli dacă un job mai este valabil?
Un anunț de job este valabil dacă în partea de jos a anunțului găsești butonul "Aplică acum." În cazul anunțurilor expirate, acest lucru va fi specificat în antetul anunțului.
ro flag
en flag

English

ro flag

Romana

Copyright 2015-2024 - GoodJobs.ro - Toate drepturile rezervate